Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Történet

 A ligát 2011. január 6-án alapította Tóth Gergely és Simon Krisztián.Céljuk az volt,hogy egy érdekes és színes mezőnyt állítsanak össze,többnyire amatőröknak. Az 1. szezon első futama, 2012. február 2-án rendezték Silverstoneban, ahol 6 ember vágott neki a versenynek, de csak hárman értek be.Ezt a versenyt Tóth Gergely (Gerike) nyerte,a poleból azonban Szabó Csabi ( CSABA) indult.

Ezek után Gerike hódító hadjáratot indított és 10 versenyből 7-et nyert,míg Szabó Csaba, a beugró Szűcs Attila és Pálfi Ádám nyert egyet-egyet.Tóth Gergely lett a világbajnok 92 ponttal,második lett Simon Krisztián 33,míg Princzes Balázs harmadik 32 ponttal.A csapatoknál a Bomba Racing lett az első 102 ponttal.18 pilóta vágott neki az első szezonnak,egy kivételével mindenki pontot szerzett.
A második szezonban saját moddal száguldoztak,amelyben saját festések voltak. Az első futamot a Peugeotos Simon Krisztián nyerte Amerikában,Indianapolisban, ahol esett az eső, mögötte a Helles krisz végzett. Ezek után Simon Krisztián nagy pech sorozatba került és így a bajnok Szaniszló Szabolcs lett,csapattársa az évad második felében feltünő Simon Zsolt lett a harmadik,míg a második Simon Krisztián lett. A csapatoknál természetesen így a Mercedes lett a bajnok. A címvédő Tóth Gergely a szezon elején egy botrány miatt távozott.A második szezonban 16 ember szerzett pontot és a pontversenyben nagyon szoros párosok alakultak ki.
A harmadik szezon 2013. január 4-én fog kezdődni,ahol nagyon szoros küzdelmeket nézhetünk majd végig, hiszen itt lesz a címvédő Szaniszló Szabolcs, a csapattársa Simon Zsolt,a tavalyi második, Simon Krisztián, a visszatérő Szűcs Attila és Szabó Csaba és a teszteken jó eredményeket  mutató Lyuk Dávid. A pilóták egy saját 2011-es moddal és pikáns gumikopással lendülhetnek neki a küzdelmeknek.
A ligában eddig 22 futam volt.
I. szezon

tablazat.jpg

II. szezon

tablazat.jpg