Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TORETTO nyerte az eseménydús Brit Nagydíjat

2012.12.08

 

mercedes-gp.jpg

TORETTO nyerte a silverstonei viadalt,második lett kiki97,harmadik helyen HLaca2 zárt.
Az időmérő edzésen egy újonc pilótát láthattak a nézők. Az ifjú SBD11 a Peugeot F1 Teamnél mutatkozhatott be és teljesítette is a versenyt,azonban az időmérőn már a Q1-ben búcsúzott. Meglepetésre ugyanezt tette a Hell GP-s krisz is. Az időmérőt és a futamot is kihagyni kényszerült Bobby,aki súlyos fájdalmak árán tudott volna csak vezetni. A Q2-ből Zsolt,kiki97 és TORETTO jutott. A Q3-ban azonban már vízes pálya várta a versenyzőket. Zsolt nyert,második lett TORETTO,míg az interekkel küszködő kiki97 harmadik.
A verseny rajtjánál,mint mindig kiki97 rajtolt az első helyre a vízes pályán. Voltak versenyzők akik a lágy abroncsokat választották.Az élen kiki97 és TORETTO kerék-kerék elleni csatát vívott egymással,azonban egy visszatámadásnál kiki97 megcsúszott és TORETTO-nak ütközött,így a harmadik helyre esett vissza. A harmadik helyen szasza autózott,őt követte HLaca2 és a rajtnál visszacsúszott Zsolt.Az élen kiki97 visszavette az első helyet,majd a száradó pálya miatt a boxba hajtott kemény keverékekért,azonban a boxfalnak ütközött,így hosszabb szervízelésre számíthatott és csak az ötödik helyre ért vissza a boxból,előtte HLaca2 autózott. Zsolt előrerepítette a Mercedest az első helyre,azonban a 15. körben félre kellett állnia üzemanyagproblémák miatt. Közben kiki97 megelőzte HLaca2-őt és TORETTO után szaladt,de a futam végéig nem érte utol,sőt több,mint 50 másodperc hátránnyal érkezett be. Harmadik lett HLaca2,negyedik krisz,ötödik EDDY,hatodik szasza,míg a hetedik 3 kör hátránnyal SBD11.
A világbajnokság eldőlni látszik,míg a Mercedes is szinte biztosra veheti a győzelmet,a motoroknál azonban még nagy a harc.